Tegenwoordig kan je als bedrijf niet meer zonder een social media strategie, mede omdat social media steeds zwaarder meetellen voor PageRank en dus SEO.

Hieronder 7 tips die als basis dienen voor jouw strategie.

 1. 1. Claim jouw merknaam voor jouw social media account:

  Claim jouw merk/bedrijfsnaam als accountnaam voor jouw social media. Doe dit voordat iemand anders of jouw concurrent jouw naam gaat gebruiken. Probeer ook waar mogelijk een naam te gebruiken in plaats van het standaard accountnummer. Bijvoorbeeld de Google+ pagina van Studio209 is https://plus.google.com/+Studio209nlDenHaag in plaats van https://plus.google.com/108555164724035822904.  
 2. 2. Maak complete profielen aan:

  Zet alle basisinformatie over jouw bedrijf in het profiel van het medium. Gebruik daarbij een consistent beeldmerk om herkenbaarheid te vergroten. Bij sommige social media (bijvoorbeeld het Google+ bedrijfsprofiel), vergroot je de vindbaarheid van jouw bedrijf.
 3. 3. Communiceer met de volgers:

  Probeer via social media te communiceren met jouw volgers. Like, retweet, volg, reageer vraag feedback enz. De meeste volgers haken na verloop van tijd af indien er alleen maar productinformatie gepost wordt en er dus alleen eenzijdige communicatie is.
 4. 4. Doe verschillende posts op verschillende media:

  Er zijn social media tools die met één druk op de knop een bericht plaatsen op al jouw social media. Gemakkelijk, maar ineffectief! Verschillende social media hebben verschillende doelgroepen met verschillende informatie behoeften. Verkopen/promoten op facebook gaat anders dan op linkedin (zie ook linkedin gebruiken voor sales). Houd daar rekening mee!
 5. 5. Lezen vóór het posten:

  Lees uw post voordat je op verzenden drukt. Foute of slechte posts kunnen uw merk of bedrijf schaden. Iets dat is gepost, verdwijnt nooit helemaal. Op het internet zijn voldoende voorbeelden te vinden van slechte social media uitingen!
 6. 6. Maak een beperkt aantal personen verantwoordelijk:

  Bij sommige bedrijven mag iedereen iets leuks op de facebook pagina zetten. Niet doen! Zorg voor een consequente schrijfstijl en spreek gedragsregels af per kanaal van wat wel en niet kan. Liken en retweeten van de concurrent is vaak niet verstandig...
 7. 7. Bijhouden:

  Doe niet zo als ik, maar houd de social media bij. Post en tweet met enige regelmaat en houd de gegevens up-to-date. Dit kost tijd, maar betaald zich op ten duur terug.

Veel succes!

Uit het blog

Webshop kortingsacties? Ken uw doelgroep! (13910)

Jongere internet generaties hebben liever een percentage korting, maar oudere generaties geven de voorkeur aan gratis verzending.…

oktober 01, 2014Read more >>

Social media strategie (12640)

Tegenwoordig kan je als bedrijf niet meer zonder een social media strategie, mede omdat social media steeds zwaarder meetellen voor PageRank en dus SE…

november 05, 2014Read more >>

Factuur in Excel (19758)

Veel kleine ondernemers hebben geen behoefte aan een duur boekhoudpakket en maken zelf hun facturen in Excel of in Word. Voor deze ondernemers heb ik…

mei 07, 2014Read more >>

Contact

Studio209.nl Loosduinse Hoofdplein 209 2553 CP DEN HAAG

KvK Haaglanden 27338236
Let op: per 1 mei een nieuw rekeningnummer
NL38 BUNQ 2290 8113 27
 

Volg ons

Twitter Google facebook Linkedin 

Webwinkel-Keur-Partner