Ja, snelle hosting is belangrijk! Maar dat wist u eigenlijk al. Waarom is snelle hosting belangrijk? Hieronder de belangrijkste redenen om iets meer te betalen voor een snelle hotingpartij.

  • Een snelle website zorgt ervoor dat de bezoekers snel door uw webshop kunnen navigeren. Als de laadtijden beter zijn kunnen er meer pagina’s worden bekeken en blijven bezoekers langer op de website. Wanneer een website als prettig wordt ervaren, komen bezoekers ook vaker terug. Wanneer het laden langer duurt dan 3 seconden, verlaat volgens onderzoek 40% van de bezoekers de pagina. Het vervelende hiervan is dat als de bezoeker de beginpagina op die manier verlaat, Google dit registreert als "bounce". Een hoog percentage "bounces" heeft een negatieve invloed op uw pagerank en dus hoe hoog u in Google staat...
  • Hoe sneller uw webshop, hoe hoger de conversie. Uit onderzoek blijkt dat 1 seconde vertraging, tot 7% verschil in conversie kan opleveren. Bovendien zal iemand in een trage webshop minder snel terugkomen. Minder repeat visitors dus.
  • Naast een betere SEO score voor snellere sites, heeft een snelle website ook invloed op SEA. De kwaliteitsscore van Adwords wordt beïnvloed door de laadsnelheid van uw site.
  • Hoog in Google lukt eerder door een snelle site. Al sinds 2010 wordt de snelheid van de site meegenomen in de bepaling van de pagerank.

Natuurlijk wordt een groot deel van de snelheid van de pagina ook bepaald door de snelheid van het gebruikte platform. Magento is een traag en zwaar systeem en dus traag. Wat is het verschil tussen een standaard hosting en een geoptimaliseerde hosting. In een recente case hebben wij een kleine webshop gemigreerd van een standaard zakelijk hostingpakket van een telecomprovider naar een geoptimaliseerde Magento SSD hosting. Hieronder de crawlstatistieken uit Google:

 

CrawlstatistiekenGenerieke hosting  Geoptimaliseerde hosting 
Tijd voor het downloaden van een pagina (in milliseconden)  2.417562
Per dag gecrawlde pagina's 350970
Per dag gedownloade kilobytes 22000 40000

 

Door de migratie is de webshop ruim 4x zo snel geworden. Het aantal weergaven in Google is gestegen en ook het aantal bezoekers neemt toe. Investeren in de snelheid van uw website is dus zeker een slimme zet. Ook Snelle betaalbare SSD hosting, klik dan op de link.   

Uit het blog

Webshop kortingsacties? Ken uw doelgroep! (13911)

Jongere internet generaties hebben liever een percentage korting, maar oudere generaties geven de voorkeur aan gratis verzending.…

oktober 01, 2014Read more >>

Social media strategie (12641)

Tegenwoordig kan je als bedrijf niet meer zonder een social media strategie, mede omdat social media steeds zwaarder meetellen voor PageRank en dus SE…

november 05, 2014Read more >>

Factuur in Excel (19759)

Veel kleine ondernemers hebben geen behoefte aan een duur boekhoudpakket en maken zelf hun facturen in Excel of in Word. Voor deze ondernemers heb ik…

mei 07, 2014Read more >>

Contact

Studio209.nl Loosduinse Hoofdplein 209 2553 CP DEN HAAG

KvK Haaglanden 27338236
Let op: per 1 mei een nieuw rekeningnummer
NL38 BUNQ 2290 8113 27
 

Volg ons

Twitter Google facebook Linkedin 

Webwinkel-Keur-Partner