In Las Vegas zijn de afgelopen dagen de nieuwe versies van Magento gepresenteerd, EE 1.14 en CE 1.9. Aangezien Studio209.nl alleen webshops maakt op basis van de Community Editie van Magento, beperken wij ons hier tot de belangrijkste wijzigingen van Magento CE 1.9.

Responsive template

In de nieuwe versie van Magento zijn (eindelijk) nieuwe standaard templates toegevoegd, waaronder een nieuw responsive ontwerp. Voor de productpagina zitten de social share buttons voor Facebook en Twitter al direct in het design. De grootste verbetering ten opzichte van de oude Community template is de nieuwe zoom functionaliteit  voor de productfoto’s. Ook zijn aparte tabjes voor de omschrijving, reviews en de aanvullende informatie in het ontwerp toegevoegd, wat de product pagina overzichtelijker maakt.

Voorbeeld producten

Voor iedereen die wel eens een Magento Webshop heeft opgezet, zijn de voorbeeldproducten zoals de Nokia telefoon en Sony laptop bekend. Met de nieuwe versie van Magento is ook nieuwe actuele voorbeelddata meegeleverd.

Cross border trade

Voor webshops die leveren in verschillende landen is een nieuwe BTW instelling voor Community webshops. Met deze instelling is het mogelijk om klanten in verschillende landen één prijs te tonen, onafhankelijk van de BTW structuur en de tarieven die per land kunnen verschillen.

Gift wrapping

In de backend van Magento CE lijkt een nieuwe functie toegevoegd te zijn aan de productpagina, namelijk de keuze voor een type pakpapier. Helaas blijkt dit op de frontend niet doorgevoerd te zijn. Voorlopig bijft dit dus een EE functie. 

Overig

In 1.9 zijn verder nog een aantal bugfixes, optimalisaties en aanpassingen voor de Amerikaanse markt gedaan. Voor een volledige lijst van de wijzigingen, bezoekt u de website van Magento.

Uit het blog

Webshop kortingsacties? Ken uw doelgroep! (13908)

Jongere internet generaties hebben liever een percentage korting, maar oudere generaties geven de voorkeur aan gratis verzending.…

oktober 01, 2014Read more >>

Social media strategie (12638)

Tegenwoordig kan je als bedrijf niet meer zonder een social media strategie, mede omdat social media steeds zwaarder meetellen voor PageRank en dus SE…

november 05, 2014Read more >>

Factuur in Excel (19758)

Veel kleine ondernemers hebben geen behoefte aan een duur boekhoudpakket en maken zelf hun facturen in Excel of in Word. Voor deze ondernemers heb ik…

mei 07, 2014Read more >>

Contact

Studio209.nl Loosduinse Hoofdplein 209 2553 CP DEN HAAG

KvK Haaglanden 27338236
Let op: per 1 mei een nieuw rekeningnummer
NL38 BUNQ 2290 8113 27
 

Volg ons

Twitter Google facebook Linkedin 

Webwinkel-Keur-Partner